You are here

Folkeparken leger

Kom med på historiesafari eller byt bøger med et gammelt træ - det er blot nogle af de fristelser der er tilgængelige i Folkeparken.

Historiesafari

Et af tilbuddene lyder på at komme med på historiesafari. Man starter med at låne en MP3 afspiller på Roskilde Bibliotek og få et skattekort - og så er det ellers bare at gå på jagt efter de gode historier rundt omkring i parken. Den lokale fortæller og skuepiller Peter Hartmann har skrevet og indspillet en række historier, som er knyttet til forskellige "poster" i parken.

Den guidede tur er egnet alle over 8 år og vil med sine muntre anekdoter kunne få de fleste til at trække på smilebåndet.

Byt en bog

Går man ud i Parken vil man næppe overse Bogbyttetræet. Den lokale håndværker Uffe Kurtzweil, der har erfaring med at bygge lgepladser, har af en gammel træstamme udskåret et fantasifuldt bogbyttetræ med en videbegærlig ugle på toppen. Her kan man stille gamle bøger og bytte til nye, man endnu ikke har læst.

Fakta om Folkeparken leger

Folkeparken leger er skabt i samarbejde mellem Kommunens afdelinger Børn & Kultur, Park & Vej, Roskilde Bibliotekerne og Roskilde Festival.
Formålet er at få Roskildes borgere til at opholde sig og bruge Folkeparken mere. 
Folkeparken leger blev indviet den 20. august 2010.

Senest opdateret

05.09.2014